امروزه خیلی از افراد می خواهند که به عنوان کارمند در شرکتی یا سازمانی مشغول به کار شوند و ماهانه درامدی ثابت داشته باشند و دردسر های شغل آزاد را نداشته باشند و برعکس بعضی دیگر نمی خواهند وابسته به یک شرکت و یا افراد باشند و می خواهند که به صورت مستقل با مشتری و کارفرما طرف باشند و صفر تا صد کار را خودشان پیش ببرند.
حال ممکن است برایتان سوال باشد که به چه کسی فریلنسر می گویند؟! نحوه کار آنها چگونه است و تفاوت کارشان با سیستم کارمندی چیست؟! راه های یک فریلنسر موفق شدن چیست؟!
در ادامه به صورت کامل بررسی می کنیم که فریلنسر کیست و چه راه هایی را برای فریلنسر شدن باید طی کنید.
به چه کسی فریلنسر گفته می شود ؟!
یکی از سوالات رایج برای افرادی که تازه یک کسب و کار را شروع می کنند پیش می آید این است که تفاوت بین فریلنسری و کارمندی چیست و به چه شخصی فریلنسر گفته می شود؟!
در جواب باید گفت که واژه ی فریلنسر همانطور که از اسمش پیداست از کلمه ی FREE گرفته شده است که به معنای آزاد و رها می باشد و به شخصی فریلنسر گفته می شود که می خواهد کسب و کار خود را آزادانه و بدون وابستگی به شخص یا اشخاص دیگری اداره و مدیریت کند.
در کل این افراد برای مدیریت و نحوه ی انجام کار، و زمان انجام آن آزاد هستند و برنامه ریزی کلی کسب و کار خود را، خودشان انجام می دهند و این نحوه کار کردن نیز مثل تمام شیوه های کار کردن مزایا و معایب خود را دارد.
مزایا و معایب کار فریلنسری
همانطور که می دانید همه ی شیوه های کسب و کار مزایا و معایب خاص خود را دارند که قبل از شروع به کار باید همه آنها را بررسی کنید و با توجه به شرایط و توانایی خود راه مناسب را انتخاب کنید.
مزایای فریلنسری
یکی از مهم ترین مزایای فریلنسری این است که برنامه ریزی کاری شما کامل در دست خودتان است و در اصطلاح، خودتان رییس خودتان هستید و فردی در بالای سر شما قرار ندارد که به شما بگوید کار ها را چگونه مدیریت کنید بلکه مدیریت کل کارها در دستان خودتان است و می توانید با توجه به شرایط و توانایی خود برنامه ریزی کارهایتان را انجام دهید.
یکی دیگر از مزایای آن این است که شما میزان درامد خود را تعیین می کنید و هر چه توانایی و مهارت بیشتری داشته باشید می توانید درامد بیشتری داشته باشید اما در سیستم های کارمندی شما چه زیاد تلاش کنید و چه عادی کار کنید سر ماه یک حقوق ثابت دریافت می کنید.
معایب فریلنسری
اگر به معایب این شغل بپردازیم می توان گفت که شما در کار فریلنسری از مزایای کار کارمندی مثل بیمه و بازنشستگی محروم خواهید بود و تمامی مزایا و درامد شما بستگی به تلاش و مهارت شما دارد و باید به توانایی های خود تکیه کنید.
شرایط لازم برای یک فریلنسر موفق شدن
برای یک فریلنسر موفق شدن لازم است که مهارت های خاصی را داشته باشید که لازم است در همان ابتدای کار این مهارت ها را در خود تقویت کنید تا با قدرت کافی وارد این حوزه کاری شوید.
قدرت بازاریابی و مزاکره با مشتری:
در شغل کارمندی شما نیازی به مهارت بازاریابی ندارید و تنها چیزی که نیاز دارید مهارت شغلی است و در محلی خاص از مهارت خود برای کسب درامد استفاده می کنید اما در فریلنسری شما باید علاوه بر مهارت کاری، مهارت بازاریابی و قدرت مزاکره با مشتری را نیز داشته باشید تا بتوانید به بهترین نحوه کسب و کار و نحوه ی کار خود را به کارفرما معرفی کنید و در آنها ایجاد احساس نیاز کنید تا پروزه کاری خودشان را به دست شما بسپارند.
داشتن یک وبسایت برای معرفی:
یکی دیگر از لازمه های فریلنسری داشتن یک وبسایت اینترنتی برای معرفی کسب و کار خودتان به دیگران و نیازمندان مهارت شما می باشد تا همه افراد علاوه بر افراد شهر خودتان بتوانند شما را بشناسند و از مهارت شما استفاده کنند.
دسترسی به منابع آموزشی برای به روز بودن:
شما به عنوان یک فریلنسر لازم است که همیشه اطلاعات و مهارت های خود را بروز نگه دارید تا بتوانید همه نیاز های کارفرما را برطرف کنید چون در این کار تنها چیزی که می توانید بر آن تکیه کنید مهارت و توانایی های شما می باشد که باید همیشه آن را بروز نگه دارید.
معرفی انواع مشاغل فریلنسری :
مشاغل زیادی وجود دارند که به صورت فریلنسری می توانید آن را اداره کنید و خودتان رییس خودتان باشید. در ادامه تمامی مشاغل مهم و درامدزایی آنها را بررسی می کنیم:
فیلم برداری و تدوین ویدیو
مترجمی
آموزش آنلاین
طراحی سایت
برنامه نویسی
تولید محتوا و…
این مواردی که در بالا ذکر کردیم مهم ترین و پر درامد ترین مشاغل فریلنسری هستند و محدود به این تعداد نیستند اما در بازار فریلنسری امروزه این مشاغل روی بورس هستند و بازار بیشترین نیاز را به این مشاغل دارد.